1. Kies de juiste dating site

Laat u niet intimideren door de vele opties op internet – er is een datingservice voor u. Bepaal eerst wat u wilt en wees eerlijk tegen uzelf. Er zijn sites gewijd aan alles, van hobbyspecifieke meetups tot losse dates. Kijk wat bij u past.

Bij twijfel is een goede plaats om te beginnen een datingsite voor alle doeleinden. Met elk van de grote namen kunt u zoeken op leeftijdsbereik. U kunt ook dating sites voor ouderen overwegen die specifiek is gericht op online dating ouder dan 50. Vergeet niet op recensies op te zoeken om meer informatie over de sites te krijgen, bijvoorbeeld e-matching review.

2. Begin op een eerlijke voet

Iedereen wil er op zijn best uitzien in een datingprofiel. Er is niets mis met het kiezen van foto’s die bijzonder aantrekkelijk zijn. Zorg er wel voor dat het actuele foto’s zijn. Dat betekent degenen die weerspiegelen hoe je er nu uitziet, niet toen je 30 kilo lichter was of 15 jaar jonger.

Roep de hulp in van iemand die u goed kent om u te helpen bij het selecteren van een foto die flatterend en nauwkeurig is. Een goede vriend, uw kinderen of een broer of zus zullen misschien graag de foto’s beoordelen en u de eerlijke waarheid geven.

3. Realistische verwachtingen hebben

Als je naar datingsites kijkt, kun je gemakkelijk verstrikt raken in alle glanzende profielen die ter goedkeuring worden aangeboden. Zoals je je waarschijnlijk wel realiseerde bij het maken van het perfecte profiel voor jezelf, is het maar al te gemakkelijk om jezelf verkeerd voor te stellen. Toen je jaren geleden voor het eerst begon te daten, was er geen ‘buffet’ beschikbaar op internet – je moest mensen zien zoals ze waren. Zo is het ook met online dating; het is gewoon een andere manier om erachter te komen wie bij u past.

Natuurlijk wil je een eerste attractie. Maar houd er rekening mee dat u – en mogelijke dates – zich in verschillende stadia van uw leven bevinden. Het maakt niet uit wat een persoon voor openbare vertoning plaatst, als hij of zij in uw leeftijdscategorie is, is er waarschijnlijk bewijs voor die leeftijd. Haaruitval, vergrijzing en misschien een paar extra kilo’s kunnen in de mix zitten.

4. Laat uw bagage bij de deur achter

Daters in de vijftig en ouder hebben een geschiedenis van ervaringen die jongere mannen en vrouwen niet hebben. Je hebt waarschijnlijk een scheiding doorstaan ​​(of je partner verloren) en verwerkt daar misschien nog steeds negatieve gevoelens over. Mogelijk hebt u kinderen, kleinkinderen of bejaarde ouders. U zou gezondheidsproblemen kunnen hebben die niet aanwezig waren toen u jonger was.

Hoewel het soms moeilijk is om gevoelens over de niet-zo-glanzende aspecten van je leven niet uit te laten komen, is je eerste contact met een nieuwe persoon niet het moment om zulke dingen te bespreken. Het kan verleidelijk zijn om veel informatie over jezelf te onthullen in de initiële “chatten” -fase, maar probeer positief en gecontroleerd te blijven.