Freelancer zijn lijkt veel op cowboy zijn in het wilde westen. Je hebt alle vrijheid en flexibiliteit om rond te dwalen waar je maar wilt. U hoeft niemand te antwoorden, u kunt beslissen welke projecten u wilt doen en u wordt goed betaald voor het werk dat u doet. Aan de andere kant, als er iets misgaat, komt het op je terecht, of je nu een fout maakt of niet.

Welke freelancers hebben een verzekering nodig?

Onder de soorten freelance bedrijven die een aansprakelijkheidsverzekering zouden moeten hebben, zijn webdesigners, grafisch ontwerpers, programmeurs en fotografen. Elk bedrijf dat een dienst levert of advies geeft, heeft baat bij de gemoedsrust die de aansprakelijkheidsverzekering biedt. Of je nu een Mompreneur bent, meer tijd met de kinderen wilt doorbrengen of gewoon iemand die liever zijn eigen schema maakt, freelancen kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen. Maar u moet weten hoe u uw bedrijf kunt beschermen.

Hoe professionele aansprakelijkheidsverzekering freelancers beschermt

Een manier waarop freelancers zichzelf kunnen beschermen als er iets misgaat, is met een professionele aansprakelijkheidsverzekering . Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ook wel fout- en weglatingen of E & O-dekking genoemd, kan u beschermen tegen claims dat u ten onrechte een gecontracteerde dienst heeft verleend of dat het werk dat u hebt gedaan op de een of andere manier onjuist was. Bezoek verzekeringen als FBTO verzekeringen en Hema verzekeringen om de juiste verzekering voor uzelf te vinden.

Freelancer Beroepsaansprakelijkheid voorbeeld

Een freelance grafisch ontwerper nam een project met het ontwerp van een logo voor een startende technologiebedrijf. De ontwerper heeft verschillende ontwerpen ingediend waaruit de klant kon kiezen. De klant had verzocht om elementen van twee verschillende voorgestelde ontwerpen te combineren in het uiteindelijke logo. De ontwerper besefte het niet, maar het uiteindelijke ontwerp vertoonde een opvallende gelijkenis met het logo van een ander bedrijf in de technologieruimte. Het gevestigde bedrijf klaagde de start-up aan wegens inbreuk op het auteursrecht en de start-up klaagde de ontwerper aan. Een beroepsaansprakelijkheidsbeleid had de ontwerper kunnen dekken voor de kosten om zich te verdedigen tegen de rechtszaak, evenals voor enige schikking of oordeel.

Hoe de algemene aansprakelijkheidsverzekering freelancers beschermt

Naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering moeten freelancers een algemene aansprakelijkheidsverzekering overwegen . Een algemeen aansprakelijkheidsbeleid dekt materiële schade of lichamelijk letsel aan iemand anders. Als u klanten in uw kantoor ontmoet of als u naar het kantoor of de werkplek van een klant gaat, beschermt een algemeen aansprakelijkheidsbeleid u als een klant bijvoorbeeld uitglijdt en valt op uw ijzige zijwandeling, of als iemand struikelt en valt uw laptoptas terwijl u bij een klant bent.