Bitcoin is een virtuele valuta (cryptocurrency) die zowel technologen als investeerders heeft geboeid die het ontwrichtende potentieel zien. Er zullen slechts 21 miljoen Bitcoins worden “gedolven” en gemaakt, dus veel investeerders zien het als een troef die in de toekomst met schaarste te maken zal krijgen. Er zijn enkele eenvoudige manieren om Bitcoin zelf te krijgen en hier volgen enkele eenvoudige stappen om het te doen.

Wat u moet weten bij het kopen van Bitcoin

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te verkrijgen. U kunt Bitcoin kopen van degenen waarvan u weet dat ze er een paar hebben en bereid zijn om te verkopen of van een bedrijf. Er zijn online platforms die kopers en verkopers op deze manier met elkaar verbinden. Populairder is echter het gebruik van een cryptocurrency-uitwisseling waarmee kopers en verkopers naadloos kunnen wisselen.

Er zijn geen beperkingen op de hoeveelheid Bitcoin die u kunt kopen, buiten de uitwisselingen, zolang de verkoper de waarde heeft van Bitcoins die u nodig heeft. Sommige uitwisselingen beperken het aantal Bitcoins dat u dagelijks kunt kopen, en aankopen boven een bepaald bedrag kunnen de autoriteiten waarschuwen voor uw transacties, aangezien de meeste uitwisselingen vereisen dat u zich identificeert om transacties uit te voeren boven bepaalde limieten.

Of u nu een bitcoin of meer koopt of een paar fracties van de virtuele valuta wilt, u moet ervoor zorgen dat uw investering wordt beschermd. Om dit te doen, heb je een Bitcoin-portemonnee nodig. Bitcoin-wallets zijn apparaten/ softwaretoepassingen die worden gebruikt om bitcoin-transacties uit te voeren. Het is nodig om waarde van bitcoin van anderen op te slaan, te verzenden of te ontvangen. Hier is een goede gids voor het maken van uw Bitocin-portemonnee.

Bitcoin kopen op cryptocurrency-uitwisselingen

Er zijn veel cryptocurrency-uitwisselingen om op de markt te kopen. Elk heeft zijn eigen kenmerken, vergoedingsstructuren, technologie en beveiligingsprotocollen. Uitwisselingen bepalen ook welke cryptocurrencies worden aangeboden en welke handelsparen ze zullen gebruiken.

Bij de meeste beurzen worden, vanwege het hoge aan- en verkooppercentage op deze platforms, transacties onmiddellijk uitgevoerd. Omdat deze cryptocurrency-uitwisselingen deze service aanbieden en de taak van tussenhandel vervullen, zullen ze een kleine vergoeding van de transactie vragen.

Bitcoin kopen? Kijk hier verder: https://www.bitcoinexchangenederland.nl/bitcoin-kopen/