Er zijn zes stimuleringspakketten voorgesteld om tweede stimuleringschecks voor Amerikanen te bieden. Het laatste voorstel kwam vrijdag van het Witte Huis. Verschillende stimuleringsrekeningen worden besproken, omdat Amerikanen hopen binnenkort nog een ronde van rechtstreekse betalingen te ontvangen om hen te helpen door de door coronavirus veroorzaakte pandemie-geleide economische crisis. Waarde van bitcoin blijft stijgen.

 

6 stimuleringspakketten voorgesteld met tweede ronde stimuluscontroles

Amerikanen wachten tot het Congres een stimuleringspakket met rechtstreekse betalingen goedkeurt, aangezien velen lijden onder de door het coronavirus geleide economische crisis. Sinds de CARES-wet zorgde voor de eerste ronde van stimuleringscontroles, is een aantal hulppakketten voor stimuleringsmaatregelen voorgesteld met gelijkaardige rechtstreekse betalingen aan Amerikanen. Het laatste voorstel kwam vrijdag van het Witte Huis.

 

Nadat de $ 3,4 biljoen Heroes Act, die voorziet in een tweede ronde van stimuleringscheques voor Amerikanen, in de Senaat was vastgelopen, werd eind september een herziene versie van de wet geïntroduceerd met hetzelfde voorstel voor directe betaling. Dit wetsvoorstel, dat naar verwachting ongeveer $ 2,2 biljoen zal kosten, is goedgekeurd door House Democrats. Sinds de introductie is House Speaker Nancy Pelosi voortdurend in gesprek met de minister van Financiën Steven Mnuchin over het wetsvoorstel.

 

De twee konden tot dusver echter niet tot een akkoord komen en Mnuchin stelde een tegenbod van 1,6 biljoen dollar voor. Volgens Mnuchin is zijn voorstel vergelijkbaar met een stimuleringsvoorstel van $ 1,5 biljoen van de Problem Solvers Caucus, een 50-koppige tweeledige groep, die ook voorziet in directe betalingen van $ 1.200 aan Amerikanen.

 

Terwijl de besprekingen tussen Mnuchin en Pelosi verhitten, deed president Donald Trump een verrassende stap om stimuleringsonderhandelingen tussen democraten en republikeinen af ​​te blazen tot na de verkiezingen. Uren later riep hij het Congres echter op om een ​​op zichzelf staande stimuleringswet goed te keuren om onmiddellijk stimuleringschecks aan Amerikanen te geven. Pelosi weigerde dit op zichzelf staande wetsvoorstel in overweging te nemen. Online bitcoin kopen ideal is handig.

 

 

Het nieuwste stimuleringsvoorstel: pakket van $ 1,8 biljoen

Toen de stimuleringsonderhandelingen tussen Democraten en Republikeinen werden hervat, waarbij Pelosi aandrong op de $ 2,2 biljoen Heroes Act, kondigde het Witte Huis vrijdag aan dat het zijn aanbod voor stimuleringsmaatregelen heeft verhoogd tot $ 1,8 biljoen, wat Trump heeft goedgekeurd. Dit laatste voorstel bevat ook nog een ronde van $ 1.200 rechtstreekse betalingen aan Amerikanen. Trump twitterde vrijdag: “De onderhandelingen over de hulpverlening over Covid vorderen. Ga groot.”

 

In een brief aan haar caucus op zaterdag noemde Pelosi het plan van het Witte Huis echter “onvoldoende” en zei dat het neerkwam op “één stap vooruit, twee stappen achteruit”. Bronnen vertelden NBC News ook dat Senaatsrepublikeinen zich tegen dit aanbod hebben verzet in een oproep op zaterdag met Mnuchin en de stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows. Pelosi beweert dat het voorstel van de Trump-regering een strategisch plan mist om de verspreiding van het coronavirus in te dammen en dat er onvoldoende financiering is voor nationale en lokale overheden en financiële hulp voor Amerikaanse gezinnen.

 

De tijd dringt voor het Congres om een ​​stimuleringspakket aan te nemen vóór de presidentsverkiezingen in november. Meerderheidsleider van de Senaat, Mitch McConnell, zei vrijdag dat goedkeuring van de steun voor coronavirusstimulansen “onwaarschijnlijk is in de komende drie weken”. Niet alleen moeten Pelosi en Mnuchin het eens worden over een deal en een stimuleringswet afronden, maar het wetsvoorstel zou ook door zowel het Democratisch Huis als de door de GOP gecontroleerde Senaat moeten gaan.

 

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, drong er vorige week op aan bij het Congres om meer fiscale stimuleringsmaatregelen door te voeren. Hij waarschuwde dat het nalaten hiervan zou kunnen “leiden tot een zwak herstel en onnodige problemen voor huishoudens en bedrijven” zou kunnen veroorzaken, en benadrukte zijn mening dat het Congres een beperkt risico had om de hulpverlening te “overdrijven”.

 

Ondertussen heeft Pelosi vraagtekens gezet bij de gezondheid van Trump nadat de president positief testte op het coronavirus. Ze gaf haar voornemen te kennen om het 25e amendement te bespreken dat het mogelijk maakt dat de vice-president waarnemend president wordt als wordt vastgesteld dat de president “niet in staat is om de bevoegdheden en plichten van zijn ambt te vervullen”.