U bent dus klaar om een nieuwe auto te kopen. Dat is altijd een opwindende zet, maar voordat u instapt, zijn er enkele belangrijke overwegingen die u moet maken bij de verkoop van uw huidige voertuig. De eenvoudigste oplossing is eenvoudig om uw auto in te wisselen bij de dealer als u daar uw aankoop doet. Als je die route kiest, heb je echter unieke voor- en nadelen en krijg je niet het meeste geld.

Afhankelijk van de staat van de auto, kunt u hem houden, aan een familielid of vriend geven of aan een goed doel schenken voor een belastingaftrek. Maar als u op zoek bent naar het meeste geld voor uw gebruikte auto, overweeg dan om deze privé te verkopen. Het is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Het kan een paar weken duren en u bent verantwoordelijk voor het adverteren, evenals het invullen van het DMV-papierwerk – maar als u eenmaal de juiste koper heeft gevonden, is het vaak de moeite waard. Hieronder staan ​​de stappen die u kunt nemen om uw tweedehands auto te verkopen.

Reinig uw voertuig

Niemand zou perfectie verwachten bij de aankoop van een gebruikte auto, en de uwe is geen uitzondering. Maar als je laat zien dat je de tijd hebt genomen om het van binnen en van buiten op te spuiten – inclusief wassen en waxen, oude ruitenwissers en vloermatten vervangen en je banden en vloeistoffen vullen – laat je potentiële kopers zien dat je het met liefde hebt behandeld. Dat vertaalt zich in verantwoordelijk eigendom.

Voor minder dan honderd dollar kan de auto er op zijn best uitzien. En als u denkt dat het zich vertaalt naar een hogere verkoopprijs, betaal dan om die kleine krassen en deuken te repareren. Of als je geluk hebt, kun je misschien de exacte kleur van je auto vinden in een auto-winkel en zelf krassen verbergen. Terwijl je daar bent, pak je een luchtverfrisser met “nieuwe autogeur” ​​en steek je deze onder de stoel.

Prijs het goed

Zoals bij het verkopen van alles, zijn kosten het belangrijkste aspect bij het lossen van uw oude rit. Hoe competitiever u de auto prijs, hoe beter. Natuurlijk wilt u het meeste geld, vooral als u van plan bent contant geld uit de verkoop te gebruiken als aanbetaling voor uw nieuwe auto, maar te hoog bereiken zal alleen potentiële kopers afschrikken.

Gelukkig is het internet vol met nauwkeurige prijsstructuren. Bezoek sites zoals Kelley Blue Book, Edmunds en Yahoo! Auto’s voor een gemakkelijke en betrouwbare manier om de reële marktwaarde te bepalen. U kunt de dagwaarde auto rdw opzoeken. Op basis van informatie die u verstrekt over het merk, het model, de opties en de staat van de auto, ontvangt u de inruilprijs, evenals de prijs van de privépartij voor het gebied waarin u woont. Controleer vervolgens advertenties om te zien hoe vergelijkbare voertuigen daadwerkelijk worden geadverteerd. U kunt ook uw auto laten taxeren.

Kies een vraagprijs die onder de andere auto’s valt om de aandacht van mensen te trekken – maar aangezien kopers bijna altijd onderhandelen en onderhandelen, is het prima om $ 500 tot $ 1.000 te betalen, zodat u nog steeds speelruimte hebt om de gewenste prijs te krijgen. Met andere woorden, als u $ 10.000 nodig heeft voor de auto, noteer deze dan rond de $ 11.000. Aan de andere kant, als u echt wilt verkopen, plaats dan “of het beste aanbod” in uw advertentie en bereid u voor om niet de vraagprijs te krijgen.