Bij traditionele creditcards geeft de bank of creditcardmaatschappij aan welke kredietlimiet u moet kunnen genieten. Zou u geloven dat er creditcards zijn waarin u uw eigen kredietlimiet kunt opgeven? Nou, u kunt eigenlijk niet uw eigen kredietlimiet bepalen, maar de limiet is gebaseerd op hoeveel u zich kunt veroorloven om maandelijks te besteden (en te betalen). Meer weten? Bekijk dan deze bron.

  • In principe kunnen prepaid creditcards worden vergeleken met debetkaarten, waarbij uw individuele kredietlimieten volledig gebaseerd zijn op het bedrag dat u op hun rekening heeft gestort of vooraf heeft betaald. Deze prepaid creditcards (beveiligde creditcards) worden aangeboden of gebruikt door personen die moeite hebben met het beveiligen van een standaard of hoofdstroom onbeveiligde creditcards.
  • Prepaid creditcards werken op twee manieren: De eerste is dat u een rekening moet openen bij een aangesloten bank of financiĆ«le instelling. Het bedrag dat u kunt storten is gelijk aan uw kredietlimiet. Als het geld op is, kunt u gemakkelijk meer geld op uw rekening zetten door een cheque te storten, geld over te maken via postwissels, geld te sturen via bankoverschrijvingen of payrolldeposito’s.

Je kunt prepaid creditcards gemakkelijk aanvragen bij een bank

De andere manier waarop prepaid creditcards werken is niet noodzakelijkerwijs het openen van een rekening bij de aangesloten bank. Maar u wordt wel verondersteld om vooruitbetalingen te doen die gebruikt zullen worden om uw toekomstige aankopen te compenseren. Deze voorschotten kunnen rechtstreeks afkomstig zijn van uw looncheque en elk bedrag dat u wenst te laden (zij het het het volledige bedrag of delen van uw salaris) zal automatisch elke betaaldag worden geladen.

  • Welke andere voordelen hebben prepaid creditcards nog meer, behalve dat ze een kredietlijn hebben die afhankelijk is van uw maandelijkse bestedingscapaciteit? Eigenlijk zijn er veel.
  • Prepaid creditcards vereisen normaal gesproken minder kwalificaties dan onbeveiligde creditcards. Deze bedrijven voeren zelden kredietcontroles uit, vragen om een borgstelling of vragen om arbeidsreferenties. Ze vragen wel om een verifieerbaar adres.