Tijdens de vakantie geven Amerikanen geschenken aan anderen – terwijl ze zichzelf schenken met schulden.

De nationale gemiddelde vakantieschuld steeg vorig jaar tot $ 1.230 ten opzichte van $ 1.054 in 2017 – en 68 procent van de ondervraagden gebruikte creditcards, zo bleek uit een Magnify Money-enquête. Maar het gebruik van een creditcard voor je vakantiewinkelen kan je tijdens je spreuken helpen als je je kaarten letterlijk goed speelt.

Mensen die bijna uitsluitend tijdens de vakantie hun kredietkaart aanvragen en gebruiken, kunnen leiden tot extra schulden die u kunt vermijden. Hier zijn een paar creditcardtips die u zullen helpen deze schuldenvrij te blijven tijdens de feestdagen …

Vermijd het opslaan van creditcards

Winkelcreditcards verdienen geld voor de winkel omdat ze uw aankopen tegen aanzienlijke rentetarieven financieren. Om het grootste aantal klanten aan te moedigen de meeste aankopen te doen, hebben deze winkelkaarten een vrij lage kwalificatie.

Shoppers kwalificeren zich doorgaans met gemiddelde of zelfs iets onder het gemiddelde kredietscores. Dus natuurlijk heeft elke kaart die is ontworpen voor mensen met een middelmatig krediet hoge rentetarieven en minder concurrerende voorwaarden.

Ze hebben hogere rentetarieven dan gewone creditcards en de beloningen zijn niet beter. Tenzij u van plan bent regelmatig in de winkel te winkelen, bespaart u niet zoveel geld als ze gewoonlijk aanbieden.

Overweeg dit ten slotte: de uitcheckregel is de laatste plaats waar u belangrijke financiële beslissingen moet nemen. Kopers moeten de tijd nemen om thuis de creditcardopties van de winkel te onderzoeken – voordat ze naar de winkel gaan. Heeft u toevallig ook een debitcar nodig? Bekijk hier de debitcard keuze Nederland.

Trakteer uzelf (met beloningen)

In plaats van een cadeau voor jezelf te kopen tijdens deze feestdagen, zoals je al van plan was te doen, probeer dan misschien wat beloningen te verdienen terwijl je in plaats daarvan naar anderen winkelt.

Het blijkt dat 38 procent van de Amerikanen hun vakantie-aankopen op een creditcard zal afschrijven, en bijna de helft van hen zei dat het beloningen zou verdienen, volgens een enquête van Discover.

Tweederde van de enquête zegt dat ze creditcards gebruiken om geld terug te verdienen tijdens het winkelen voor de feestdagen. Zestien procent is op zoek naar reisbeloningen.